Gå til innholdet

Nyetablerte selskaper løper skyhøy risiko

Nyetablerte selskaper får klassifiseringen "Ingen rating".

Det blir ikke regnet kredittgrense før selskapet har bevist at det overlever første regnskapsinnlevering. Fra et selskap blir etablert, har det oddsen mot seg. Over femti prosent av alle nyetablerte selskaper er i «default» (klarer ikke sine økonomiske forpliktelser) allerede etter et år. Over sytti prosent er i «default» etter fem år, så å synse på en økonomi som ikke er offentliggjort, og som i stor grad aldri vil bli det, er noe vi advarer på det sterkeste mot. Med en sannsynlighet på over femti prosent for konkurs, sletting, oppløsing, anbefaler vi alle våre kunder om å sikre seg med enten forskuddsbetaling, kontantbetaling, morselskapsgaranti hvis nyetablert er innad i konsern, pant i eiendeler til aksjonærer med mer. Rådfør deg gjerne med oss.

Kilde: www.ssb.no

Rådgivning som slår feil ut kan koste dyrt. Vi har opplevd utallige eksempler hvor kunder blir rådet til å starte virksomhet på nytt med nytt organisasjonsnummer. Det man i ettertid ikke var klar over, er at all historikk til det gamle foretaket blir slettet, og man må gå mange måneder uten en kredittverdighet som kan kvalifisere til anbud og dertil statlige og kommunale kontrakter. Vi er eksperter på kredittvurdering av bedrifter, så start med en uforpliktende samtale med oss, slik at timingen av eventuelle endringer ikke medfører tap av fremtidige lukrative kontrakter.

Du som kunde har fullt fokus her hos oss, og vi hjelper deg så godt vi kan. Vi kontakter kommuner, revisorer, regnskapsførere, advokater, offentlige kilder, inkassobyråer og det som måtte være. Vi vet at tilgjengelighet, kundeservice og ekspertise skaper merverdi for begge parter i forretningsforholdet.

Nyetablerte selskaper oppfordres til å ta kontakt med oss. Vi bistår en rekke bedrifter med unik rådgivning før regnskapsinnlevering, som kan resultere i positiv kredittvurdering hos samtlige byråer som driver kredittvurdering av bedrifter. Viktig at dere her tar kontakt med oss tidligst mulig før regnskapsavsluttende dato.

La oss som er eksperter på kredittvurdering hjelpe deg. Ta kontakt med oss for en helt uforpliktende samtale i dag.

Bestill kredittvurdering