Gå til innholdet

Kredittrating

Kredittopplysningen leverer kredittvurdering, inkludert kredittrating, av organisasjoner og bedrifter, samt rådgivning og konsulenttjenester. 

Få kredittrating på dagen hos Kredittopplysningen. Vi gjør vurderinger av en rekke ulike firmaer og organisasjonsformer, også til bruk i anbud.

Hva er kredittrating?

Kredittrating er en undersøkelse som skal gi et overblikk over økonomien til et firma eller en privatperson. Når det gjøres en kredittrating bruker man statistiske data for å få et inntrykk av hvordan en privatperson eller et firma vil “oppføre seg” når det kommer til deres fremtidige økonomi. Måten man kommer frem til dette på er å vurdere hvordan kunden har oppført seg tidlige, og oppfører seg per dags dato. 

En kredittrating gjennomføres for å gi for eksempel en kunde eller potensiell samarbeidspartner en kredittscore, der du enten vil få en en lav kredittscore eller en høy kredittscore. Jo lavere kredittscoren din er, jo mindre attraktiv er du som kunde. Jo høyere scoren din er, jo høyere er sannsynligheten for at du kan få innvilget kreditt, lån eller abonnement på strøm eller telefon. 

Det er flere ting som ligger til grunn for din score. Blant annet ser kredittvurderingsbyråene på om du har en stabil inntekt, alder, gjeld og inkassosaker.

Hvorfor gjennomføre kredittrating?

Kredittratingen brukes som sagt til å avgjøre om du er en attraktiv kunde eller samarbeidspartner – om det er trygt å investere i deg eller ha deg som kunde. Ut ifra scoren du får, vil en bank eller et telefonselskap få et inntrykk av sannsynligheten for at du betaler tilbake det du skylder, risikoen for mislighold av kreditt og hvor sannsynlig det er at du frafaller som kunde. 

Slik kan du påvirke din egen kredittvurdering

Når du skal søke om lån, kreditt, stifte medlemskap i et strømselskap eller få nytt abonnement på mobilen din, vil det mest sannsynlig bli foretatt en kredittvurdering av deg. Dette gjelder for privatpersoner, firmaer og organisasjoner. Det er måter du kan påvirke kredittratingen som blir gjort av deg – det handler i hovedsak om å få økonomien på stell før du søker. 

Først og fremst – kvitt deg med all gjeld som er mulig å gjøre noe med, ubetalte regninger og gjør opp eventuelle inkassosaker. Å øke inntekten er noe annet som vil virke positivt inn på din kredittscore, og det samme er sparing slik at du har verdier å vise til. Det er også viktig å kunne vise til at inntekten er fast og forutsigbar. 

Hvem er Kredittopplysningen?

Spesialistselskapet Kredittopplysningen gjennomfører og leverer kredittvurderinger av både organisasjoner og bedrifter, til bruk ved offentlig anbud. Dette har vi gjort siden selskapet ble etablert i 2005. Vi benytter oss av ratingmodeller av internasjonal og nasjonal standard, som har vært brukt i bransjen i flere år og dermed er godt innarbeidet i Norge. 

Vi er stolte av å være et av et fåtall selskaper i landet som har konsesjon  til å drive kredittopplysningsvirksomhet fra Datatilsynet.

Ta kontakt i dag!

Vi står klare til å hjelpe deg med kredittrating og andre konsulenttjenester innenfor temaet. Registrerer du deg som kunde hos oss vil du bli raskt prioritert. Vi tilbyr rask respons- og behandlingstid, samt en 24 timers åpen telefontjeneste. 

Om du har spørsmål om hvorfor du bør bruke en profesjonell aktør til å gjennomføre kredittrating for deg, stiller vi gledelig opp med svar. Ta kontakt med oss på mail eller telefon for å snakke med en av våre hyggelige medarbeidere. Vi har lang erfaring og bred kompetanse slik at du kan være trygg på at jobben blir skikkelig gjort.